Om Tor

Fra å være en av byens aller beste sangere i lokale band som "The White Rock" og "Salex", startet Tor Endresen sin karriere som sanger i Pål Thowsen Band i 1985. I 1986 kom albumet "Call Me Stranger" ut og bare tilfeldigheter gjorde at singelen "Black rain" ikke ble tittelmelodien til James Bond filmen "Living Daylights". Den gangen falt valget på A-ha. Totalt har Tor gitt ut 19 album fra 1986 og solgt over 1 million plater i Norge.

Tor ble kjent for det store publikum i forbindelse med sin medvirkning i "Lollipop"-serien på NRK 1 sammen med Rune Larsen fra 1989 og utover. Dette programmet er det mest sette musikkprogrammet sendt på NRK gjennom tidene. Det ble laget 30 programmer og solgt 300.000 album. I 2009 feiret "Lollipop" 20-års jubileum og flere konserter med Lollipop ble gjort i jubileimsåret. Samme år som Tor Endresen fylte 50 år!

Tor har til sammen deltatt i 11 Norske Grand Prix finaler i årene fra 1987 - 2006. I 1997 vant han den Norske finalen med låten "San Fransisco". Han har også hatt hovedrolle på Den Nationale Scene i Bergen i musikalen "Ain`t Misbehavin" i 1994. Som en av herrene i sangerlosjen "Ad Fontes" var han med i sommerrevyen "Da Bjørgvin blev by". Denne revyen ble spilt i Bergen i 2002. I 2005 var han med i musikalen "Chess" i Sandefjord sammen med blant andre Tommy Kjørberg og Guri Schanke. I 2006 gjorde Rune Larsen og Tor Endresen stor suksess med forestillingen "Absolutt oss".

Tor Endresen hadde årsbeste på Norsktoppen i 1991 med "Radio Luxembourg", og i 1992 med den flotte melodien "Ingen er så nydelig som du". Tor har ved to anledninger blitt tildelt pris for sine tolkninger og innspillinger av musikk til disneyfilmene Tarzan og Aladdin. Disse prisene deles ut av Disney.

Tor har gått fra suksess til suksess gjennom årene og utviklet sine mange talenter som vokalist, komponist og revyskuespiller. De siste 13 årene har Tor gjort stor suksess med Strømmestiftelsens førjulskonsert "Stille Natt, Hellige Natt" sammen med flere av landets fremste kunstnere, blant andre Rune Larsen, Anita Skorgan og Mariann Aas Hansen. I 2012 er også Alexander Rybak med på førjulsturneen. Fra 2007 har Tor Endresen gjort en rekke opptredener med sitt eget konsept "Haraball i naustet" sammen med Bjørn Jensen og ausekarane. Dette showet ble stemt helt til topps av Bergens Tidende sine lesere og kåret til "Beste sceneshow" i 2010. I 2012 ble alle publikumsrekorder slått for denne suksessforestillingen!

Tor Endresen gjorde stor suksess for hele det norske folk i TV2 sitt suksessprogram "Skal Vi Danse". Han gjorde en fenomenal innsats der og slanket bort hele 8 kg! Dette sier noe om viljen Tor har til å stå på og gjøre sitt beste - uansett! I 2010 fikk han vise hvor tøff han er i TV serien 71 grader Nord på TVNorge. Han deltok også I NRK programmet «Popstokk» i 2011.

Høsten 2012 er Tor aktuell i NRK sitt nye lørdagsprogram «Stjernekamp». Tor er en klar favoritt her, i selskap med 9 andre av Norges beste artister!